måndag, oktober 08, 2007

After Eight konfektkaka


Det har blivit en hel del festkaker i det sista, så också i helgen med både besök och ett barndop som jag lovade att baka en After Eight konfektkaka till.

Den här kakan är en av mina senaste favoriter. Den är så lyxigt god och den riktigt smälter på tungan! Den härliga After Eight smaken gömmer sig både i kakan, såväl som i den härliga ganache glasyren som är på. En dröm för alla som älskar mintchoklad!

After Eight konfektkaka
100 g smör
100 g After Eight choklad
2 ägg
2 dl socker
2,5 dl vetemel
2,5 msk kakao
1,5 tsk bakpulver

Glasyr
100 g After Eight choklad
100 g blockchoklad
0,5 dl vispgrädde

Smält smöret i en kastrull. Ha i AfterEight chokladen och låt den smälta i smöret på svag värme. Rör blandningen jämn och låt svalna något.

Vispa ägg och socker pösigt. Hälli chokladen. Blanda dom torra ingredienserna och vänd in dom i smeten.

Häll smeten i en rund kakform (24 cm) med bakplåtspapper i botten. Grädda kakan i ugnen 180°C i ca 20-25 min. Låt kakan kalna i formen. Lossa kakan från formen med en skarp kniv. Ta ut kakan och ta bort bakplåtspappret. Plassera kakan på ett passande fat.

Värm vispgrädden på svag värme i en kastrull. Ha i After Eight chokladen och blockchokladen. Låt smälta i den varma grädden. Rör fösiktigt till en blank glasyr. Låt svalna tills glasyren har en passande tjocklek.

Bred glasyren på kakan och ställ kakan kallt tills glasyren har stelnat. Garnera gärna kakan med chokladfigurer, After Eight eller varför inte silverkulor.

Inga kommentarer: