onsdag, oktober 17, 2007

Krispig och söt sallad


I dag piffade jag upp en annars enkel vardagsmiddag (rester av en kycklinggryta vi åt i helgen) med en sallad, god både i smak och konsistens. Jag gillar kombinationen av krispig sallad, hårda nötter och seg torkad frukt. Det är inte så mycket mer som ska till för att förgylla en annars klassisk sallad.

Så nästa gång du lager en enkel middag kan salladen bli smakshöjaren. Eller varför inte servera den direkt som en lunchrätt med ett gott foccacia bröd? Det som gör den här salladen speciell är nötter av olika slag och torkad frukt. Annars är den som med sallader flest, man tager vad man haver.


Sallad tex. ruccola, rød lollo, isbergssallad, hjärtsallad
Goda tomater. Gärna cherry eller plommon.
gurka
paprika
majs
Mix av nötter: mandlar, cashewnötter, jordnötter, pekannötter, hasselnötter, valnötter
Torkad frukt: russin, ananas, papaya, banan och cocosflak

Vill du ha salladen lite matigare kan du med fördel tilsätta pasta och en god skinka.

Ha gärna över olivolja, balsamvinäger, salt och peppar.Om du gillar fetaost kan du använda oljan som fetaosten ligger i den det ger en fin smak.

2 kommentarer:

Anna-Eva sa...

Nu blev jag sugen på sallad! Jag är bulgurfantast och ska minsann ha sån här sallad fast med bulgur i lunchlådan i veckan. Mums!

Joana sa...

Tänkte faktiskt ha med salladen till lunchen i morgon. Bulgur var ingen dum ide! Måste provas...