fredag, oktober 12, 2007

Cottage cheese lasange

En otroligt god lasange inspererad från amerika. Enkel att laga med en snabb ost sås bestående av cottage cheese och parmensan.

1 ugnsform ca 6 ports

ca 500 g köttfärs
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor

1 burk krossade tomater
2 msk tomatpure
1 tsk socker
1/2 tsk salt
peppar
basilika
oregano
timian
vatten ev.grädde

2 burkar cottage cheese
1 ägg
1 dl parmensan ost
ev. en skvätt mjölk

1 påse riven ost
lasangeplattor

Stek köttfärs och lök.

Tilsätt krossade tomater, tomatpure och kryddor efter behag. Låt puttra några minuter och smaka av!
Ha i tilräckligt mycket vätska så att lasangeplattorna blir mjuka, men inte för mycket.

Blanda ingredienserna till ostsåsen. Ha eventuellt i en skvätt med mjölk.

Smöra en ugnsform. Varvar köttfärssås, lasangeplattor, ostsås och ost. Försök att "spara" lite på såserna så att du får många lager. Avsluta med ost på toppen.

Grädda i ca 175 grader ca 35 min eller tills fin färg.

Servera gärna med en god sallad och vitlöksbröd.

Inga kommentarer: