torsdag, oktober 18, 2007

Suverän smulpaj


Finns det något så tacksamt, enkelt och gott som smulpaj? Den här kan varieras i efter smak, humör eller sesong. Det är bara fantasin som sätter gränserna. Till eksempel: blåbär, hallon, banan och choklad eller varför inte en höstklassiker som äpplen och vaniljsås? Många har frågat efter receptet och här kommer det!

1 1/2 del vetemjöl
2 dl havregryn
1 dl socker
1 tsk bakpulver
100 g smör eller margarin

Fyllning:
Färska eller frysta bär eller något av mina andra förslag
Blanda alla torra ingredienserna i en bunke. Arbeta in smöret till en smulig massa.

Lägg 3/4 av degen i en smord pajform eller en form med löstagbar botten (22 cm). Platta till degsmulorna lite och tryck upp dem mot kanten.
Stö överfyllningen och strö över resten av degsmulorna. Grädda i 200 grader 20-25 minuter.

Servera pajen ljum med vaniljglass, lättvispad grädde eller vaniljsås.

1 kommentar:

Anna-Eva sa...

Jättegod. Rekommenderas!